0
Nu aveți nici un produs în coș.

0

0264-402-779 / 0729-086-285

Acoperiș verde Iulius Mall Cluj

Acoperiș verde Iulius Mall Cluj

SPATIU PENTRU NATURA

Rustic sau sofisticat, o simpla peluza sau un adevarat loc de plimbare si joaca – un acoperis verde este un spatiu recastigat din ghearele urbanizarii. Unde altundeva in marile orase se mai pot crea noi spasii verzi atat de usor? Adus la standardele de calitate promovate de Asociatia Constructorilor de Acoperisuri Verzi din Romania, spatiul dobandeste noi functionalitati: o placere de privit si de utilizat!

ORASELE RESPIRA DIN NOU

Aer curat si orase mai putin sufocante – acoperisurile verzi reduc efectul de incalzire produs de cele clasice, pentru ca plantele respira si nu retin caldura in aceeasi masura ca materialele artificiale. Studiile arata ca un acoperis clasic absoarbe caldura soarelui si o emite inapoi, astfel ca orasele sunt cu cel putin 4 grade Celsius mai calde decat imprejmuirile – ceea ce explica "lipsa de aer" resintita uneori pe strazi. Folosierea acoperisurilor verzi diminueaza considerabil acest efect. 

ECONOMIA SE SIMTE LA FACTURA

Chiar si un singur acoperis verde schimba ambientul din cladirea pe care este amplasat. Un acoperis clasic se incalzeste rapid si difuzeaza apoi caldura atat inapoi in sus, cat si inspre cladire, ceea ce poate transforma un spatiu altfel placut in adevarata sauna. Cu acoperisuri verzi, cladirile necesita mai putin aer conditionat vara. Acelasi lucru e valabil si iarna: acoperisul verde este si un izolant termic, care reduce pierderile de caldura, ceea ce permite un consum redus de energie. Indiferent de anotimp, diferenta de temperetura transferata dintre zi si noapte se reduce considerabil, ceea ce vede imediat pe factura: specialisti din Statele Unite considera ca scaderea consumului este de 50% pentru spatiul aflat imediat sub planseul ultimului nivel.

ASCULTA LINISTEA!

Atunci cand avem un proiect important la birou, linistea este esentiala pentru a ne concentra. Si ce poate fi mai placut decat un scurt ragaz de relaxare acasa, departe de zgomotele zilei? Acoperisurile verzi sunt foarte bune izolatoare fonice si reduc nivelul decibelilor care patrund in locuinte si birouri. Cei care locuiesc langa aeroporturi sau lucreaza in zone industriale vor fi primii care vor simti diferenta!