0
Nu aveți nici un produs în coș.

0

0264-402-779 / 0729-086-285

PARTENERI

PARTENERI

[Pagină în construcție]

Avantaj #1

Rustic sau sofisticat, o simplă peluză sau un adevărat loc de plimbare și joacă – un acoperiș verde este un spațiu recâtigat din ghearele urbanizării. Unde altundeva în marile orașe se mai pot crea noi spații verzi atât de uor? Adus la standardele de calitate promovate de Asociația Constructorilor de Acoperișuri Verzi din România, spațiul dobândete noi funcionalități: o plăcere de privit și de utilizat!

Avantaj #2

Aer curat și orașe mai puțin sufocante – acoperișurile verzi reduc efectul de încălzire produs de cele clasice, pentru că plantele respiră și nu rețin căldura în aceeași măsură ca materialele artificiale. Studiile arată că un acoperiș clasic absoarbe căldura soarelui si o emite înapoi, astfel ca orașele sunt cu cel puțin 4 grade Celsius mai calde decât împrejmuirile – ceea ce explică "lipsa de aer" resimțită uneori pe străzi. Folosirea acoperișurilor verzi diminuează considerabil acest efect.

Avantaj #3

Chiar și un singur acoperiș verde schimbă ambientul din clădirea pe care este amplasat. Un acoperiș clasic se încălzește rapid si difuzează apoi căldura atât înapoi în sus, cât i înspre clădire, ceea ce poate transforma un spațiu altfel plăcut în adevărată saună. Cu acoperișuri verzi, clădirile necesită mai puțin aer condiționat vara. Același lucru e valabil și iarna: acoperișul verde este și un izolant termic, care reduce pierderile de căldură, ceea ce permite un consum redus de energie. Indiferent de anotimp, diferența de temperatură transferată dintre zi și noapte se reduce considerabil, ceea ce se vede imediat pe factură: specialiști din Statele Unite consideră că scăderea consumului este de 50% pentru spațiul aflat imediat sub planșeul ultimului nivel.

Bonus!

Atunci când avem un proiect important la birou, liniștea este esențială pentru a ne concentra. Și ce poate fi mai plăcut decât un scurt răgaz de relaxare acasă, departe de zgomotele zilei? Acoperișurile verzi sunt foarte bune izolatoare fonice și reduc nivelul decibelilor care pătrund în locuințe și birouri. Cei care locuiesc lânga aeroporturi sau lucrează în zone industriale vor fi primii care vor simți diferența!

Parteneri